論文 - 紙谷 喜則
-
Wu T., Phacharapan S., Inoue N., Sakamoto M., Kamitani Y. . Antibacterial and cleaning efficacy of alkaline electrolytic silver ionized water on E.coli planktonic cells, biofilms and sweet potato stains on food contact surfaces . Food Control149 2023年7月
-
Tongjiao Wu, Mitsuki Sakamoto, Yoshinori Kamitani . Antioxidant Activity Enhancement Effect of Silver Ionized Water: Silver Cation Prepared by Electrolysis . Antioxidants 2023年2月
-
Tongjiao Wu, Mitsuki Sakamoto, Santudprom Phacharapan, Natsuki Inoue,Yoshinori Kamitani . Antioxidant Characteristic Changes, Sensory Evaluation, Processing and Storage of Functional Water Modified Juice . Food Bioscience 2023年2月
-
Tongjiao Wu, Mitsuki Sakamoto, Yoshinori Kamitani . Study on Difference of pH Value of Alkaline Electrolyzed Water by Glass Electrode pH Meter and Colorimetry. . Journal of the Japanese Society of Agricultural Technology Managemen29 ( 2 ) 2022年12月査読
-
呉 彤嬌, 廣島 誠浩, 立花 知奈津, 我謝 瑞希, 長濱 綾音, 紙谷 喜則 . アルカリ性電解水とトルマリン水によるアスコルビン酸のSOD活性 増強効果の比較検討 . 機能水研究16 ( 2 ) 1 - 9 2022年8月
-
Wu T, Sakamoto M, Inoue N, Imahigashi K, Kamitani Y . Effect of Functional Water on the Antioxidant Property of Concentrated Reconstituted Juice. . Foods (Basel, Switzerland)11 ( 16 ) 2022年8月
-
呉 とう嬌, 廣島 誠浩, 立花 知奈津, 我謝 瑞希, 長濱 綾音, 紙谷 喜則 . アルカリ性電解水とトルマリン水によるアスコルビン酸のSOD活性増強効果の比較検討(Comparative Study of Alkaline Electrolyzed Water and Tourmaline Water in terms of their Enhancing Effect on the Antioxidant Activity of Ascorbic Acid.) . 機能水研究16 ( 2 ) 1 - 9 2022年8月
-
Tongjiao Wu, Masahiro Hiroshima, Chinatsu Tachibana, Mizuki Gaja, Ayane Nagahama, Yoshinori Kamitani . Comparative study of alkaline electrolyzed water and tourmaline water in terms of their enhancing effect on the antioxidant activity of ascorbic acid. . The Journal of Functional Water16 ( 2 ) 1 - 9 2021年12月査読 国際共著
-
Nakamura Y. . Microbial Community Analysis of Digested Liquids Exhibiting Different Methane Production Potential in Methane Fermentation of Swine Feces . Applied Biochemistry and Biotechnology191 ( 3 ) 1140 - 1154 2020年7月
-
中村嘉孝,甲山航平,石橋松二郎,紙谷喜則,鶴丸博人 . 中温メタン発酵のメタン生成効率がSalmonella entericaの菌濃度に与える影響 . 日本防菌防黴学会誌 2018年10月査読
-
楫田 優希,中村 嘉孝,田中 隼,足立 美香,弘中 和憲,紙谷 喜則 . 銀イオン水及び銀イオン氷による大腸菌と黒黴の殺菌・抗菌効果 . 日本防菌防黴学会誌46 ( 6 ) 229 - 233 2018年6月査読
-
楫田優希,中村嘉孝,甲山航平,原田真甫,節原美紀,弘中和憲,紙谷喜則, . 大豆加工工程における銀イオン水・循環式電解水の利用 . 農業生産技術管理学会誌24 ( 4 ) 141 - 146 2018年4月査読
-
楫田優希,中村嘉孝,金子健誠,田原千成,勝目一成,紙谷喜則 . アルカリ性電解水による芋脂洗浄効果及び洗浄メカニズムに関する検討 . 農業生産技術管理学会誌23 ( 4 ) 11 - 15 2017年3月査読
-
Jannok P. . Development of a near infrared calibration model with temperature compensation using common temperature-difference spectra for determining the Brix value of intact fruits . Journal of Near Infrared Spectroscopy25 ( 1 ) 26 - 35 2017年1月
-
Karunrat Sakulnarmrat Piyamart Jannok Tomoyuki Shinomiya Yoshinori Kamitani Sumio Kawano . A simple method of system response compensation of a near infrared instrument for determining Brix value of Peaches . 10 ( 2 ) 104 - 113 2016年9月査読
-
Piyamart Jannok, Yoshinori Kamitani and Sumio Kawano . Development of a common calibration model for determining the Brix value of intact apple, pear and persimmon fruits by near infrared spectroscopy . JOURNAL OF NEAR INFRARED SPECTROSCOPY ( 22 ) 367 - 373 2014年11月査読
-
松尾美紅,上野敬一郎,宮原照昌,北原兼文,紙谷喜則,河野澄夫 . 近赤外インタラクタンス法を用いた安納イモの全糖量及び生芋成分の迅速測定法の開発 . 農業機械学会 九州支部誌 ( 63 ) 9 - 13 2014年9月査読
-
朝國文香,上野敬一郎,宮原照昌,北原兼文,紙谷喜則,河野澄夫 . 近赤外インタラクタンス法を用いた安納イモのデンプン含有量及び各種糖含有量の迅速測定法の開発 . 農業機械学会 九州支部誌 ( 62 ) 19 - 24 2013年9月査読
-
平峯辰浩,末吉武志,森山敬仁,岩崎浩一,紙谷喜則 . 電解機能水の植物栽培への利用-電解機能水を用いた栽培溶液の交換頻度が植物生育に与える影響- . 農業機械学会 九州支部誌 ( 62 ) 14 - 18 2013年9月査読
-
吉峰拓海,吉田藍,紙谷喜則,河野澄夫 . 近赤外透過スペクトルにおける光路長補正手段の検討―スペクトルを用いたミネラルウォーターの識別― . 農業機械学会 九州支部誌 ( 61 ) 25 - 29 2012年8月査読
-
柏木明久,八木健太郎,内田圭一,紙谷喜則,河野澄夫 . 焼酎製造工程における衛生管理方法に関する一考察―芋脂成分の拭き取りによる残留量評価法の検討― . 農業機械学会 九州支部誌 ( 60 ) 19 - 23 2011年8月査読
-
徳永悠,横田琢磨,吉田藍,紙谷喜則,河野澄夫 . 近赤外分光法によるメタン発酵消化液の迅速測定技術の確立-保管温度のメタン発酵消化液に及ぼす影響- . 農業機械学会 九州支部誌 ( 60 ) 13 - 18 2011年8月査読
-
Abdulsudi ISSA-ZACHARIA, Yoshinori KAMITANI, Tiisekwa A, Kazuo MORITA, Koichi IWASAKI . In vitro inactivation of Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Slamonella ss. Using Slightly Acidic Electrolyzed Water . Journal of Biosciences and Bioengineering 2010年3月査読
-
Abdulsudi ISSA-ZACHARIA, Yoshinori KAMITANI, Kazuo MORITA, Koichi IWASAKI . Decontamination of read-to-eat Japanese mustard green (Brassica japonica) from Escherichia coli using Slightly Acidic Electrolyzed Water. . African Journal of Microbiology Research 3 ( 10 ) 649 - 659 2009年10月査読
-
Yoshinori KAMITANI, Abdulsudi ISSA-ZACHARIA, Hiromi HIEJIMA, Kazuo MORITA, Fumio YAGI . Influence of the resource water’s quality on the bactericidal effect of Strong Acid Electrolyzed Water (SAcEW)-Focusing on its carbonate ion content as the pH change inhibitor-. . The Society of Agricultural Structures, Japan39 ( 2 ) 141 - 146 2009年9月査読
-
紙谷喜則 ,Abdulsudi, ISSA-ZACHARIA, 大重絢香, 守田和夫 . 強酸性電解水を用いたゴボウの褐変防止効果 . Japanese Society of Agricultural Technology Management16 ( 1 ) 11 - 15 2009年7月査読
-
紙谷喜則 ,Abdulsudi, ISSA-ZACHARIA, 比恵島裕美, 守田和夫,八木史郎 . 次亜塩素酸ナトリウムの殺菌に関する基礎的考察 . 農業生産技術管理学会16 ( 1 ) 23 - 27 2009年7月査読
-
紙谷喜則,Abdulsudi, ISSA-ZACHARIA,大重絢香, 木村主幸,守田和夫 . 電気分解技術を利用した無菌水の製造(第一報:製造原理と殺菌効果) . 農業生産技術管理学会誌16 ( 1 ) 17 - 21 2009年7月査読
-
Abdulsudi ISSA-ZACHARIA, Yoshinori KAMITANI, Ayaka OSHIGE, Masahiro KONOMI, Kazuo MORITA, Koichi IWASAKI . Effect of storage conditions on physicochemical properties of Slightly Acidic Electrolyzed Water.- Their consequences on its in vitro inactivation of E.coli suspension -. . Japanese Society of Agricultural Technology Management15 ( 3 ) 186 - 195 2009年3月査読
-
Abdulsudi, ISSA-ZACHARIA, Yoshinori, KAMITANI, Kazuo, MORITA . Stability of Slightly Acidic Electrolyzed Water on storage and its microbial inactivation effectiveness on the aerobic microflora present on intact spinach (Spinacia oleracea L.) leaves. . The Society of Agricultural Structures, Japan39 ( 4 ) 17 - 25 2009年3月査読
-
Abdulsudi, ISSA-ZACHARIA, Kazuo, MORITA, Yoshinori, KAMITANI . Efficacy of Anaerobic Methane Fermentation system on Shochu Waste Treatment . The Society of Agricultural Structures, Japan39 ( 4 ) 7 - 16 2009年3月査読
-
紙谷喜則 ,Abdulsudi ISSA-ZACHARIA, 比恵島裕美, 守田和夫,八木史郎 . 強酸性電解水が殺菌におよぼす酸化還元電位の役割 . 農業生産技術管理学会誌15 ( 2 ) 81 - 85 2008年11月査読
-
Yoshinori KAMITANI, Abdulsudi ISSA-ZACHARIA, Hiromi HIEJIMA, Kazuo MORITA, Fumio YAGI . Fundamental study of strong alkaline electrolyzed water for rinsing in food processing . Japanese Society of Agricultural Technology Management15 ( 2 ) 93 - 99 2008年11月査読
-
紙谷喜則,比恵島裕美,守田和夫,八木史郎 . 強電解水による食品殺菌洗浄方法と時間の検証 . 日本防菌防黴学会誌(The Society for Antibacterial and Antifungal Agents, Japan)36 ( 7 ) 433 - 438 2008年7月査読
-
片寄政彦,吉田恭一郎,紙谷喜則,齊藤洋介,阿知波信夫,江口充宣,岩沢篤郎 . ノロウイルスの代替としてネコカリシウイルスを使用した電解水による厨房内の二次汚染防止に関する検討. . 日本防菌防黴学会誌(The Society for Antibacterial and Antifungal Agents, Japan)35 ( 6 ) 359 - 364 2007年6月査読
-
Kokichi HANAOKA,Dongxu SUN,Richard LAWRENCE,Yoshinori KAMITANI,Gabriel FERNANDES . The mechanism of the enhanced antioxidant effects against super oxide anion radicals of reduced water produce by electrolysis.107,71-82 (A) . Biophysical Chemistry,107 71 - 82 2004年10月査読
-
Shigenobu KOSEKI,Kyoichiro YOSHIDA,Yoshinori KAMITANI,Kazuo ITOH . Effect of heat pre-treatment with alkaline electrolyzed water on the efficacy of acidic electrolyzed water against Escherichia coli O157:H7 and Salmonella on Lettuce. . Food Microbiology 21 559 - 566 2004年8月査読
-
Shigenobu KOSEKI,Kyoichiro YOSHIDA,Yoshinori KAMITANI,Kazuo ITOH . Influence of Inoculation Method, Spot Inoculation Site, and Inoculation Size on the Efficacy of Acidic Electrolyzed Water against Pathogens on Lettuce. . Journal of Food Protection(A)66 ( -11 ) 2010 - 2016 2003年11月査読